Maak een keuze

Een hoge resolutie foto is de foto die je zelf op je toestel of mobiele telefoon hebt gemaakt. Het kan ook zijn dat je graag de foto wilt gebruiken die iemand anders heeft gemaakt. Vraag die persoon dan de foto jou te mailen. 

Foto’s die je van Facebook, Instagram en de meeste andere websites afhaalt of via What’sApp krijgt zijn echt veel te klein. Op het scherm lijkt het een goede kwaliteit foto, maar het aantal pixels is echt om te huilen. Het wordt een wazige vlek als je zo’n soort foto uitvergroot naar handdoekformaat. Even je best doen voor een goede foto.

Ja, je moet het natuurlijk helemaal zelf weten, maar als je de echte verrassing wilt voelen bij het uitpakken en reacties wilt krijgen van: “Wauw! Dat het zo mooi scherp en goed op de handdoek komt!”, dan moet je deze tip ter harte nemen en een foto kiezen die mooi van kleur en helderheid is.

Maak je zelf een bestand, houd dan rekening met de 2 cm afloop rondom. Zet tekst niet in de afloop en ook niet te dicht tegen de rand. 

Laat de kleuren en het beeld doorlopen in de afloop. Werk niet met kaders en randen. Een handdoek is een natuurproduct en het drukproces gaat met de hand. Een omlijsting of een kader is nooit zo strak op de handdoek als op je scherm.

Oh ja, in pixels gaat het om 4320×2220 voor de grote handdoek en 3120×1620 voor de kleine handdoek. 

En lever het bestand aan in .JPG of in .PDF. 

Werk met een rechthoekige foto. De handdoek is ook een rechthoek. Wil je een vierkante foto op een rechthoekige handdoek krijgen, dan vallen er hele grote stukken weg. Voor je het weet is de barman Pieter onthoofd, staat tante Truus er alleen met haar hoge knot op de onderste rand van de handdoek en is je collega waar je sowieso altijd al discussie mee hebt helemaal niet meer op de handdoek te ontwaren.

Just saying…

1

Bedenk een ontwerp

Bedenk een ontwerp waar je het nog jaren over hebt

2

Bewerken

Upload hier je foto en kies een formaat!

3

Send & love it!

Vul je gegevens goed in en geniet van je nieuwe handdoek!