fbpx

Top 6 kerstcadeaus voor mannen

Cadeautjes voor vrouwen kopen, daar heb ik nooit zo’n moeite mee. Maar op de één of andere manier is het voor mannen toch een stuk lastiger. Zit je met de handen in het haar? No worries! In deze blog geef ik je de 10 beste, leukste en vetste kerstcadeaus voor mannen. Er zit vast wel iets tofs voor jouw broer, vader, echtgenoot, vriend of (klein)zoon bij. We zijn gek op ze, maar sjonge… cadeaus voor ze verzinnen kan een hele opgave zijn. Ze willen vaak alleen maar hele dure dingen, of hele praktische (en die vinden wij dan weer niet leuk om te geven). Of – nog erger – ze weten niet wat ze willen, want ze hebben toch alles al. En dan is er nog de optie ‘het maakt me niet uit, ik ben niet zo moeilijk, ik vind alles leuk’.

Ja heel fijn hoor, dat biedt inspiratie, not! Wij vrouwen willen de mannen in ons leven gewoon graag verrassen en een plezier doen. We willen ze cadeautjes geven die ze niet verwachten en waar ze écht blij mee zijn. Maar wat koop je dan voor zo’n ontzettend belangrijke man? Hopelijk brengen de suggesties hieronder je op ideeën!

#1. Iets wat het kind in hem naar boven haalt

Voor de één zijn het Donald Ducks, voor de ander is het lego. Wat vond de man in jouw leven vroeger geweldig? Waar speelde hij altijd mee? Of wat kreeg hij als kind niet van Sinterklaas, terwijl hij het zó graag wilde? Koop iets waardoor hij weer even kind is. Iets ingewikkelds van lego bijvoorbeeld. En wat dacht je van een gave trein (voor onder de kerstboom), of misschien wel een heel tof verzamelexemplaar van die strip die hij vroeger las?

Lego voor volwassenen

#2. Een persoonlijke fotohanddoek

Motorsport op handdoek, alles is mogelijk!

Waar je echt punten mee kan scoren bij iemand is om je cadeau helemaal zelf te maken. Oké, met een beetje hulp van het internet dan! Het internet staat vol met gepersonaliseerde cadeaus, wat misschien wel het allerleukste is om te geven. Maar heb je ooit gehoord van een foto op een handdoek? Hoe tof is dat?! Jij bent natuurlijk de enige die foto’s van hem maakt, dus je hoeft niet eens om een foto van hem te vragen! Sowieso dat ‘ie blij is met zijn unieke fotohanddoek! Wat ook nog leuk is, is dat je helemaal zelf mag kiezen welke foto op de handdoek komt! Dus een foto van zichzelf: kan. Maar een foto van zijn hobby, dus bijvoorbeeld zijn auto, modeltrein of voetballen kan ook gewoon!

#3. Iets ‘cools’ voor in huis

“Iets leuks voor in huis”. De gemiddelde vrouw denkt bij die zin aan ‘kaarsjes, bloemen, fotolijstjes, kussentjes, leuk servies’ en dat soort spul. Uhm ja, allemaal niet echt iets om aan een kerel te geven. Ons advies? Go smart home! Geef van die slimme led-verlichting zoals van Philips Hue. Kun je met je telefoon aan- en uitzetten. Vinden mannen heel cool. Of koop een sterkere router, een Wi-Fi-versterker, een Chromecast, Apple tv, nieuwe boxen voor de televisie, een slimme rookmelder, thermostaat of beveiligingscamera van Nest. Kortom: iets cools voor in huis dus.

Ikea lampjes
Slimme lampjes van IKEA

#4. Samen iets leuks gaan doen

Ervaringen zijn voor de meeste mensen veel belangrijker dan spullen, en dat geldt zeker ook voor de heren. Plan een leuke dag uit in de kerstvakantie of in het nieuwe jaar en maak er eventueel zelf een ‘tegoedbon’ voor. Ga naar een concert of naar een sportevenement. Doe iets spannends samen. Vindt-ie leuk, zeker weten. Hieronder een heleboel suggesties:

 • Rondvlucht boven de stad (met helikopter of vliegtuig)
 • Naar Snowworld om te skiën of snowboarden
 • Luchtballonvaart
 • Zijn favoriete auto huren (bijvoorbeeld een Tesla of dikke Jaguar) om een dagje in rond te rijden
 • Voor in het voorjaar: dagje varen op een bootje
 • Bezoek aan een stoer museum (fotografiemuseum, oorlogsmuseum, treinmuseum etc.)
 • Whiskeyproeverij
 • Naar de sauna
 • Bezoek aan een brouwerij (zoals La Trappe bij Tilburg) met rondleiding en proeverij
 • High wine met lekkere hapjes
 • Indoor skydiven

#5. Kleurrijke sokken (zonder gaten)

Sokken? Nee toch? Ja, toch wel! Mannen houden van praktische cadeaus, en sokken zijn gewoon super praktisch. De gemiddelde vent koopt zelf niet zo gauw nieuwe (en loopt overigens ook rustig door op sokken waar gaten in zitten). Bovendien zijn sokken tegenwoordig helemaal zo saai niet meer! Je hebt van die vrolijke happy socks bijvoorbeeld.

Happy socks

#6. Iets voor zijn auto

Mannen & auto’s, ik snap persoonlijk niet zo goed wat ze er mee hebben. Toch is het een feit: veel kerels zijn dol op hun ‘vehicle’ of ‘schatje’. Loopt er bij jou thuis ook zo’n eentje rond die gek is op zijn auto, dan zijn autogerelateerde cadeautjes altijd een schot in de roos. Denk aan:

 • setje reservelampen
 • autoparfum (van Rituals bijvoorbeeld)
 • tegoedkaart voor wasstraat
 • gereedschapsetje
 • een winter/zomercheck van de auto
 • een schoonmaakbeurt voor de binnenkant(!) van de auto
 • een setje spul om de ruiten ijsvrij te maken (krabber + spray)
 • een nieuwe autoradio
 • cd’s met echte autorijd-muziek voor onderweg (nee, niet Wolter Kroes, die niet)
Rituals in auto

Bron: AnneMerel.com

Kerstcadeaus voor mannen: nog een paar tips

Zo, dat was een hele waslijst met inspiratie! Ik hoop natuurlijk dat er iets voor je tussen zit. Heb je inspiratie opgedaan? Of weet je misschien zelf nog een heel gaaf kerstcadeau voor mannen dat hier nog niet tussen staat? Let me know in een reactie hieronder. Oh, en om af te sluiten nog een paar handige tips als het om kerstcadeau-shoppen voor mannen gaat:

 • Vraag advies aan andere mannen, zijn vrienden of collega’s bijvoorbeeld. Zij komen soms met ideeën waar je als vrouw niet aan denkt of spullen waar hij het met jou nooit over heeft, maar met hen wel (omdat ‘ie denkt dat het jou toch niets interesseert haha).
 • Schrijf verder gedurende het jaar alles waarvan hij zegt ‘dat is leuk’ (of lekker, als het om eten of drinken gaat) op. Aan het einde heb je een lijstje vol inspiratie.
 • Realiseer je dat het mannen écht, écht vaak niet uitmaakt wat je ze geeft. Wij vrouwen willen ze graag verrassen en blij maken. Maar dat je zoveel moeite voor ze doet, vinden ze vaak überhaupt al geweldig. En dat is misschien soms lastig, maar ook wel heel erg lief en leuk van ze. Toch?

Liefs,
Carola